Hem Specialidrotten Specialidrott: Ridsport
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Specialidrott: Ridsport PDF Skriv ut

På Västerås Idrottsgymnasium ridsport riktar vi oss till alla ryttare, oavsett greninriktning. Vi har enskilda teoriträffar där hästen, hästhållning samt ryttaren som idrottare står i centrum. Ridningen sker antingen i grupp eller enskilt, beroende på dina önskemål och förutsättningar som ryttare. Kontakt med tränare sker kontinuerligt för att följa elevens utveckling och uppföljning av målen för kursen. Vi följer de betygskriterier och mål som Svenska Ridsportförbundets utbildningssektion konkretiserat för just gymnasiekursen Specialidrott (A och B). Vi har även ambitionen att våra elever skall kunna ta yrkesprovet för hästskötare (efter år 3), för att sedan kunna utbilda sig vidare inom hästnäringen.

Samordnare och lärare för teori i hästkunskap är Ulrika Falk, hästägare sedan 12 år tillbaka. Hon har jobbat med tävlingshästar både i Sverige och utomlands, på ridskola, som instruktör och även inom uppfödning.

Specialidrott Ridsport innehåller bland annat följande moment:

- En individuell träningsplanering
- Ledarskap inom ridsporten
- Hästens utfodring och ryttarens kost
- Förebyggande och akutbehandling av skador inom ridsporten
- Träningslära och träningsmetoder för häst och ryttare
- Horsemanship
- Idrottspsykologi
- Hästens anatomi och fysiologi
- Föreningskunskap/organisation inom ridsporten

 

 

 

Öppet Hus

Torsdag 19 Jan, kl. 18-20

Torsdag 27 April, kl. 18-20

BÖRJA HOS OSS?


Är du elev och vill börja hos oss? Eller funderar du lite allmänt kring vår skola och utbildning. Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig med allt!

info@vigy.se
021-18 53 85 (Rektor)
021-18 53 30 (Lärarrum)

Sportnytt