Hem Specialidrotten Specialidrott: Dans
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Specialidrott: Dans PDF Skriv ut

Västerås Idrottsgymnasium har ett nära samarbete med Dansverkstan AB. Vår specialidrott med inriktning dans genomförs på Dansverkstan i Västerås, med Linda Hamrell som huvudansvarig lärare för undervisningen. Danslektionerna bedrivs, precis som all annan specialidrott på vår skola under ordinare schematid. Eleven får en grundläggande dansinriktning med fokus på olika dansformer. Lektionerna är uppbyggda med både teori och praktik. Dansstudierna syftar till att utveckla elevens dansteknik, kroppsmedvetenhet och eget rörelsespråk, rytmik och förmåga att skapa och koreografera dans.


Målet är att ge våra elever kunskaper, färdigheter både teoretiskt och praktiskt inom dans, men även att få en breddad grund och uppfattning av dans genom andra olika dansformer. Danslektionernas innehåll varierar och utgår från eleven kunskap. Grundläggande träning bedrivs bland annat i jazzdans, klassisk balett, modern dans, showdans samt olika övriga dansstilar som disco och street.

Vi uppmuntrar kreativitet och eget skapande och det ges möjlighet att till varje termin avsluta med ett framträdande med eget kort shownummer på dansverkstans avslutning

Specialidrott Dans inehåller bland annat följande moment:

HÄLSOPROFIL
- Fysiska tester

DANSTRÄNING
- Teknik/rytmik
- Uppvärmning
- Styrka
- Musikteori
- Improvisation
- Stretching

TEORI
- Anatomi/Fysiologi
- Skadeprevention
- Näringslära
- Kost

DANSPLANERING
- Olika dansformer
- Kompletterande träningsformer

DANSDAGBOK
- Träning
- Kost

 

Öppet Hus

Torsdag 19 Jan, kl. 18-20

Torsdag 27 April, kl. 18-20

BÖRJA HOS OSS?


Är du elev och vill börja hos oss? Eller funderar du lite allmänt kring vår skola och utbildning. Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig med allt!

info@vigy.se
021-18 53 85 (Rektor)
021-18 53 30 (Lärarrum)

Sportnytt