Hem Idrotten
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Idrotten och träningen på VIGY PDF Skriv ut

Målsättningen för Västerås Idrottsgymnasium är att vara den bästa gymnasieskolan i regionen med profilen idrott och träning. 

Gillar du att träna och röra på dig, oavsett om det är på högsta elitnivå eller mer på motionsnivå, så kommer vi att hitta den perfekta skräddarsydda lösningen för just Dig.

Highslide JS

En av våra grundtankar är att du som utövar en idrott och vill satsa inte ska behöva flytta från din hemmiljö. Västerås Idrottsgymnasium skapar förutsättningar för dig att vara kvar och träna i närheten av hemmiljön, med din egen tränare/förening och ditt sociala nätverk intakt.

Highslide JS

Vi har högt utbildade tränare och instruktörer, som tillsammans med skolans heltidsanställda idrottslärare och specialidrottsansvarige ser till att just ditt upplägg blir det bästa möjliga.

Skolan ligger i stans bästa idrottsområde, Rocklunda, med närhet till alla de bästa arenorna där vi bedriver vår träning (Bombardier, Swedbank Park, Bellevue. m.fl.)

Förutom fotboll och innebandy, där vi har våra egna lite större träningsgrupper, så tränar våra elever en stor mängd andra idrotter, som exempelvis tennis, dans, golf, badminton, hockey.

Hästsport har vi alltid ett antal utövare av och där ser lösningarna väldigt olika ut från elev till elev - helt beroende på vilken disciplin som utövas och huruvida eleven har egen häst eller inte.

Om man som elev inte tränar mot någon specifik idrott så ingår man i den allmänna träningsgruppen där mycket av fokus ligger på träning i vårt gym mitt emot skolan - Apalby friskvårdscenter. Där tränar man styrka, kondition, smidighet m.m. tillsammans med vår idrottslärare som lägger upp individuella träningsprogram för varje elev.

Oavsett ambitionsnivå och mål med träningen - så kommer vi att ge Dig bästa möjliga chans att lyckas!

 

Öppet Hus

Torsdag 19 Jan, kl. 18-20

Torsdag 27 April, kl. 18-20

BÖRJA HOS OSS?


Är du elev och vill börja hos oss? Eller funderar du lite allmänt kring vår skola och utbildning. Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig med allt!

info@vigy.se
021-18 53 85 (Rektor)
021-18 53 30 (Lärarrum)

Sportnytt