Hem
_______________________________________________ PDF Skriv ut

VÄLKOMMEN TILL VÄSTERÅS IDROTTSGYMNASIUM

För dig som vill skaffa en högskole- och universitetsförberedande gymnasieutbildning är Västerås Idrottsgymnasium den lilla, moderna skolan som ger de bästa förutsättningarna att lyckas inom idrott och studier. Västerås Idrottsgymnasium är skolan för den studiemotiverade idrottaren!

 

Utbildning

Västerås Idrottsgymnasium erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhälle. Utbildningen är högskoleförberedande och öppnar för många möjligheter i framtiden. Bland annat erbjuder vi en rad extra kurser (vissa som ger meritpoäng). Exempelvis Engelska 7, Matematik 3, Naturkunskap 2 och moderna språk Steg 3 och 4. Vilket ökar dina chanser ytterligare att komma in på den utbildning du vill gå i framtiden.

 

Idrotten/Träningen

Västerås Idrottsgymnasium har en stark idrottsprofil som genomsyrar verksamheten på hela skolan. Oavsett nivå erbjuds en unik möjlighet att kombinera idrott och studier. Hos oss tränar du på de bästa idrottsanläggningarna, antingen i någon av våra större grupper, eller mer individuellt med egen tränare. Allt beroende på din specialidrott och dina förutsättningar.

 

Pedagogik

Skolans pedagogiska idé utgår från tolkningar av gymnasieskolans läroplan som beskriver de övergripande målen och riktlinjerna för gymnasieutbildningen på samhällsprogrammet. Hos oss är det självklart att kursmål och betygskriterier ska vara väl kända av eleverna och finnas som en naturlig del av deras vardag. Vi använder oss flitigt av moderna hjälpmedel i undervisningen. Ett led i detta är att alla våra elever på skolan har varsinn egen bärbar dator (Lenovo).

 

Lunchen

Alla våra elever äter varje dag en näringsriktig lunch i restaurangmiljö på Rocklunda Bisto Restaurang. Eleverna väljer dagligen mellan tre pastarätter, en soppa, en kötträtt och en fiskrätt. Utöver detta dukas även alltid en stor salladsbuffé upp. Detta är en viktig del av vår vardag då många av våra elever tränar så pass mycket att en ordentlig lunch med hög kvalitét är en förutsättning för att ha  möjlighet att utvecklas fullt ut - både inom idrott och studier. 

 

Elevinflytande i läraprocess

Eleverna får möjlighet att efter mognadsgrad och motivation påverka innehållet i undervisningen samt vara med och påverka hur målen ska uppnås.

 

 

 

Öppet Hus

Torsdag 19 Jan, kl. 18-20

Torsdag 27 April, kl. 18-20

BÖRJA HOS OSS?


Är du elev och vill börja hos oss? Eller funderar du lite allmänt kring vår skola och utbildning. Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig med allt!

info@vigy.se
021-18 53 85 (Rektor)
021-18 53 30 (Lärarrum)